Immunerősítés gyerekeknek

Immunerősítés (nem csak) gyerekeknek

Itt van az ősz, elkezdődött az iskola, az óvoda, egyszóval telnek a dolgos őszi hétköznapok. De mi van akkor amikor az első szembejövő baktérium ledönti a gyereket a lábáról? Sőt, valamikor havonta kétszer? Hogy menjen el az ember nyugodtan dolgozni így? Mi segít a vírus vagy baktérium ellen?

Ha nem akarjuk a gyerekeket recept nélkül kapható gyógyszerekkel etetni, akkor valami természetgyógyászati megoldások irányában kellene elindulni. Elővesszük a hagyományos népi gyógyászat jól bevált zseniális eszközeit. Például:

Kezelés gyógynövényekkel

Echinacea vagy más néven kasvirág

Miért hatékonyabb a kasvirág, mint más immunerősítők?

Ha valaki kasvirágot szed valamiért sokkal hatékonyabban képes felvenni bármilyen vírus vagy baktérium ellen a harcot. Sőt, a kasvirág egy olyan gyógynövény, hogy a hatása 24-32 óra alatt létrejön. Egy igen gyors hatású immunerősítő szerről van szó.  Ha már a probléma kialakult, akkor is lehet alkalmazni. A legtöbb immunerősítőt már hiába kezdi el szedni valaki, amikor a betegség már akut állapotba került. Szerezzen be kasvirág tartalmú étrend-kiegészítőt a gyereknek, hogy mindig kéznél legyen egész évben!

Bodza

Miért használjuk a bodzát felső-légúti betegségek esetén?

Egy bodzateában, amennyiben valaki úgy készíti el, ahogy azt leírja a fitoterápia, egy egész fokot tud emelni a testhőmérsékleten, még akkor is ha hidegen isszuk meg. Nem meleg tea miatt van, hanem a bodzának a hatóanyagai emelik meg a testhőmérsékletet. Ez az egyik nagyon jó tulajdonsága. Ugyanis a test hőmérsékletének emelkedése gátolja a kórokozók szaporodását. A másik az antibakteriális hatása. Ha ezt a teát szépen elkortyolgatja az ember, akkor az orrnyílásban, az arcüregben, a szájban, a torokban gyönyörű szépen fertőtleníteni fog.

Emiatt használhatjuk a bodzát, felső-légúti betegség esetén, mind gyermeknél, mind felnőtteknél.

Csipkebogyó

A klasszikus alkalmazás az, hogy a vadrózsának az álterméséből, annak is a külső burkából készítünk teát, vagy lekvárt.  Könnyen beszerezhető, olcsó csodaszer lenne, ha nem lenne macerás a gyűjtése és a feldolgozása.  A-, B1-, B2-, K- vitamin, és flavonoidok is találhatóak benne, de leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres. Régóta használják meghűléses betegségek megelőzésére, és kezelésére. A csipkebogyó fogyasztása serkenti a szervezet ellenálló-képességét. A csipkebogyóban található flavonoidok gyulladásgátló, immunerősítő hatásúak. Az erős immunrendszer pedig hatékonyabban harcol bármilyen baktérium ellen.

Remek őszi családi program lehet egy hétvégi kirándulással egybekötött csipkebogyó-gyűjtés, melyből  otthon remek teák vagy lekvárok készíthetők. Ha erre nincs lehetőség, érdemes beszerezni étrend kiegészítő formában. A jobb C-vitaminok csipkebogyó kivonatot is tartalmaznak, de gyerekeknek készült gyógynövény készítményekben is megtalálható.

Egy jó összetételű multvitamin mellé érdemes ezeket a gyógynövényeket is beszerezni az őszi-téli időszakra, hogy csökkentse az ilyenkor divatos megfázásos megbetegedések esélyét.

Együtt vagy külön?

A természetgyógyászat egyik alapelve, hogy ha meg akar valaki gyógyítani egy problémát, akkor érdemes összeszedni az arra a dologra ható 3-4-5 hatóanyagot, és ezeket együtt fogyasztani. Mert ez a 3-4-5 egyben néha 20-100-szoros hatást tud produkálni, mint bármelyik külön-külön. Ez a szinergia képlete a természetgyógyászatban. Az 1+1+1 az 5, vagy 10, vagy több.

Vitaminok gyerekeknek

 

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .