Ginzeng a csodaszer

Miért csodaszer a Ginzeng?

Az ázsiai eredetű csodaszer szinte egyidős az emberiséggel, és nem csak a depresszió, a koncentrációs zavarok, vagy a fáradékonyság hatásos ellenszere, de vágyfokozó hatása miatt is közkedvelt. A ginzeng gyógyító erejét már az egyiptomiak is felismerték. Előszeretettel használták és használják napjainkban is különféle betegségek gyógyítására.

Ginzeng – miben segít?

Az ázsiai eredetű gyökér mára már Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek nagyban javítják az ember életminőségét. Nehéz fizikai és szellemi megterhelés, depresszió és koncentráció zavar esetén ajánlott a ginseng alkalmazása. A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését. Ezen kívül sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is. Magas vérnyomás ellen is alkalmazzák, ám itt a vizsgálatokban ellentmondásos eredmények születtek. Ha magas a vérnyomása,  a ginseng alkalmazása előtt egyeztessen orvosával.

Afrodiziákum

A ginseng egyik jelentős tulajdonsága, hogy mint afrodiziákum, serkentőleg hat a szexuális vágyra. Alkalmazásával fokozható az izgalmi állapot. A változókorban lévőknek sem kell lemondaniuk a testi örömökről, ugyanis a gyökér, az ő esetükben is pozitívan befolyásolja a szexuális aktivitást. A növény egyenesen a hormonháztartásra hat, növeli a potenciát, és javítja a libidót. Számos szexuális zavar a nem megfelelő vérkeringésre vezethető vissza, amire a ginzeng ugyancsak megoldást jelenthet.

Miért csodaszer a Ginzeng?

Hogyan fogyasszuk?

Mindegy, hogy tea, tabletta vagy por formájában juttatjuk be a szervezetbe, a szer mindenképpen jó adag energialökést ad. Kutatások sorozatával bizonyították, hogy a borostyánfélék családjába tartozó ginseng hatása nem csak egy összetevőnek, hanem biológiai anyagok egész sorának köszönhető. Ezek közé tartozik például a növényi szőlőcukor, az A-vitamin, a B1 és B2 vitaminok, az alkaloidok, az ösztrogén és szelén, germánium és különféle illóolajok. Az, hogy a ginseng az emberi szervezetre milyen csodálatos hatással van, nem azon múlik, hogy az összetevők mekkora mennyiségben vannak jelen a gyökérben, hanem annak a speciális elrendeződésnek, ahogy azok a növényben elhelyezkednek.

A ginsengnek több fajtája ismert, a koreait főképp a komoly szellemi és lelki megterhelések esetén ajánlják, a szibériai ginseng elsősorban a szervezet immunrendszerét erősíti, és biztosítja a szervezet energia-utánpótlását. Ezt elsősorban élsportolók vagy nehéz fizikai munkát végzők, illetve a szexuális vágy fokozására áhítozók részesítik előnyben.

Magosi Judit szerzőről

2 thoughts on “Ginzeng a csodaszer”

  1. Szeretném megkérdezni, hogy ha magas a vérnyomásom használhatnám a ginseng tablettát.
    Nem okoz magasabb vérnyomást Szatmári Margit

    1. Kedves Margit!
      A ginseng egyes tanulmányokban növelte, másokban pedig csökkentette a vérnyomást. Így ha vérnyomásproblémákkal küzd, konzultáljon orvosával a ginseng fogyasztása előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .