„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

“Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Ennek alkalmából készültünk most néhány környezetvédő és immunrendszer-erősítő tippel.

A Föld Napja

Ezt a napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben az ENSZ április 22-ét a Földanya Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást, kerékpáros felvonulást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák. Így tesznek valamit a világot érő ártalmas hatások ellen.

Hogyan védje a környezetét, hogy változtassa meg egy picit a világot és ezzel egyben, hogyan fogja erősíteni az immunrendszerét?

Itt van néhány tipp az immunrendszer egészségéért és a környezetünk védelméért, nem csak a mai napra, hanem egész évre!

Mozogjon aktívan minden nap legalább fél órát

Ha teheti egy rövidebb távot ne autóval, vagy tömegközlekedéssel tegyen meg, hanem gyalog, vagy biciklivel. A rendszeres mozgás, mint a tempós gyaloglás, kocogás, kerékpározás, javítja az immunrendszer működését, segít megelőzni a cukorbetegséget és a csontritkulást, segít rugalmasan tartani az érfalakat és nem mellékesen hozzájárul a fogyáshoz is, valamint fokozza a jó hangulatot.

Szabaduljon meg azoktól a kozmetikai termékektől, amik mérgező vegyszereket tartalmaznak

A bőrünkön keresztül nagyobb mértékben szívódnak fel a méreganyagok, mint az emésztőrendszerünkön keresztül. A kozmetikai ipar éppen olyan mértékben használ mérgező vegyszereket, mint az élelmiszeripar. A legtöbb testápolási cikk mint például a samponok, tusfürdők, amiket hagyományos üzletekben megvehet olyan mérgező adalékokat tartalmaznak, amik fenyegetik az egészségét azáltal, hogy lekötik az immunrendszerének figyelmét. Amikor ezek a termékek a bőrével érintkeznek, belépnek a véráramba éppen úgy mintha megették volna őket. Mivel azonban a bőrünk nem érzi az ízeket, nem lesz hányingerünk tőlük. Cserélje le ezeket a termékeket olyanokra, amik természetes összetevőket tartalmaznak. Ezeket az immunrendszer a saját testéhez tartozónak fogja érzékelni és nem bajlódik velük. És nem utolsó sorban ezzel a környezetét is védi. Itt talál párat ▷

Tüntesse el a méreganyagokat a lakásából és a munkahelyéről

Egy átlagos lakás tele van olyan háztartási vegyszerekkel (mosószerek, takarítószerek, illatosítók) amik alapanyagai között számos mérgező vegyület megtalálható. Ezek éppen úgy bejutnak a levegővel s a bőrön át a szervezetbe és éppen úgy az immunrendszerünk lefoglalása a fő kártételük, mint a kozmetikai vegyszereknek.

Cserélje le ezeket méreganyagmentes termékekre. Amennyiben azonban olcsó megoldást szeretne, a szódabikarbóna és az ecet remek megoldás.

Mit tehet még?

Zöldítse a környezetét, ültessen fát, termeljen haszonnövényeket, komposztáljon, közlekedjen közösen, kész helyett egyen friss hazait (ez szintén jót tesz az immunrendszernek).

Vásároljon webáruházunkban! Környezetbarát módon vásárolhat – mivel nem cirkál autóval a városban, így környezetét sem szennyezi, és így Ön is tisztább levegőt szív, azaz saját magát is kevésbé károsítja. Ráadásul nincs sorbanállás, nincs parkolási díj. 🙂

isz3000_2

Magosi Judit szerzőről

2 thoughts on “„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?””

  1. Teljesen egyetértek a fenti tanácsokkal.Én már elkezdtem a változtatásokat. 🙂

  2. Sokan azt mondják,hogy ez az 1 nem ér semmit,de ha sok egy ember élne környezettudatosan az már sokat segítene!
    Ami nagyon zavar az a butaság.3 gyerekes anya aki annyira nem rászorult,szeméttel gyújt be.Nem csak a szomszédokat,de a saját gyerekeit is rákossá teheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .