Eperfa a diabétesz kezelésében

” Ettünk falombot, eperfa lombot…”ettünk

Az úttörőtáborban nem sejtettem, hogy egyszer még le fogom írni a kedvenc nótánk kezdősorát. Ami miatt most mégis megteszem nem más, minthogy a az eperfa levele az egyik legjobb gyógynövény cukorbetegek számára.

Így nyer 35 év távlatából értelmet a dal és jelent reményt azoknak, akik a gyógyszeres kezelés helyett a természetes megoldásokat részesítik előnyben.

Miközben járványszerűen terjed, a diabéteszre nincs igazán megnyugtató megoldása az orvoslásnak. Nem is lehet, mert minden ellenkező próbálkozásra fittyet hányva a cukorbetegség megmaradt életmódbetegség lenni és a gyógyszeres megoldások legalább annyi problémát okoznak, mint megoldást.

Az evést követő hirtelen vércukor emelkedést a diabétesz betegek esetében rövidesen egy meredek vércukor csökkenés követi és ha ez tartósan fennálló helyzetté válik, a szövődmények meg fogják keseríteni a beteg életét. Pedig az egész egy marék cukorral kezdődött. Megoldásként 2-3 vényköteles gyógyszer egyidejű szedését tanácsolják általában, ami viszont könnyen okoz súlygyarapodást. A megnövekedett testsúly rontja a cukorbetegséget, … folytassam?

Eperfa és diabétesz

Évek óta folyik a természetes megoldások keresése és ennek a munkának az eredményeként került képbe az eperfa levele. Ugyanis ennek kivonatát hatékonynak találták a 2. típusú diabétesz esetén a vércukorszint stabilizálásában. Egy vizsgálatban az eperfa levelének hatóanyaga lecsökkentette az evés utáni vércukorszint “tüske” magasságát átlagosan 44%-al. Egy másik vizsgálatban 25%-al csökkentette az étkezés közben elfogyasztott szénhidrátok felszívódását.

Márpedig ha az elfogyasztott szénhidrátok és cukrok kisebb mértékben szívódnak fel, az reményt jelenthet a cukorbetegek számára, mivel a várható szövődmények esélye csökken ez által.

Amennyiben Ön cukorbeteg, keressen eperfa tartalmú étrend-kiegészítőt, és  kezdje el alkalmazni amilyen gyorsan csak lehet!

Forrás: naturhirek.hu

cukorbetegség

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .