Immunerősítő tápanyagok gyerekeknek

A gyerek minden harmadik héten beteg? Az embert azzal fenyegetik, hogy kirúgják a munkahelyéről? A gyerek már a mamára is rátüsszentett, már a mama is beteg… kellene kezdeni valamit ezzel a gyerekkel. Mik a legjobb immunerősítő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok és miért?

Immunerősítő tápanyagok – megelőzés vitaminokkal és ásványi anyagokkal

Cink

A cink az egyik olyan ásványi anyag, aminek igen erős immunerősítő hatása van. Praktikus lenne mindenkinek napi szinten megfelelő cinket fogyasztani…miközben nincs az ételeinkben. Szinte zéró. Az a termesztési mód, ahogy az étel az asztalunkra kerül nem lát néha földet sem, nemhogy cinket. Pedig a cink segít fenntartani az optimális immunrendszer működést, növeli az immunitást.

Réz

A réz egy nagyon hatékony immunerősítő, annak ellenére, hogy pár mikrogramm van csak a szervezetben. De amint nincs elég réz a szervezetben az immunrendszer kikapcsol. És akkor van az amikor szembejön az első kutya, megharap és elfertőződik, vagy megcsíp egy kullancs és megfertőződik tőle az ember. Kell némi réz a szervezetben ahhoz, hogy az immunrendszer működjön. A cink a rézzel együtt még hatékonyabban működik.

C-vitamin

Azt szinte mindenki tudja, hogy a C-vitamin az immunerősítő tápanyagok közé tartozik. Ez az egyik legismertebb.  De hogyan hat?

“Pauling volt az első aki ódákat zengett a C-vitaminról, mint a nátha ellenszeréről és valóban, egy évtizeddel később kiderült, hogy igaza volt. Huszonegy különálló tanulmányban, a C-vitamin csökkentette a nátha tüneteinek a hosszát és erősségét átlagosan 23 százalékkal. A C-vitamin nátha ellenes hatása, az antioxidáns tulajdonsága miatt lehetséges. Ugyanis amikor egy fertőzés üti fel a fejét a testben, nagy mennyiségű oxidatív anyagot termelnek a sejtek, amik mérgezők lehetnek a test többi sejtje számára.” Forrás: Earl Mindell’s Secret Remedies: The Essential Guide to Treating Common Ailments with Vitamins, Minerals, Herbs, and Other Cutting-Edge Supplements

E-vitamin

Bár a legtöbb ember nem úgy ismeri az E-vitamint, mint az immunrendszer hajtóerejét, nem nagyon szokták az immunerősítő tápanyagok közé sorolni, pedig növelheti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A rendszeres E-vitamin fogyasztás növeli az immunrendszer reakciókészségét. Ez azt jelenti, hogy például egy bakteriális támadás esetén sokkal valószínűbb, hogy az immunrendszer hatékonyan tud védekezni és kevesebb a fertőzéses megbetegedés.

D-vitamin

A D-vitamin hiánya olyan mértékben általános a gyermekek körében is, hogy emiatt egy teljes generációra vetítve várhatóak súlyos egészségügyi problémák a jövőben. 1-21 éves korosztály körében a D-vitamin hiány 50-60%-ot is meghaladja átlagosan. Gondoljon bele! A gyerekek úgy élnek, mint a vámpírok. Hajnalig ébren vannak, majd a fél napot átalusszák hétvégén, amikor lehetnének a szabadban is nappal. Hét közben pedig légkondicionált autóval, vagy busszal mennek iskolába ( ahol pedig nap nagy részét a 4 fal között töltik) és jönnek haza. Napsütésben alig tartózkodnak, pedig fontos lenne!

vitaminok_gyerekeknek

 

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .