Egészséges otthonra vágyik?

Tiszta és egészséges otthont szeretne?

Függetlenül attól, hogy valaki szeret takarítani vagy sem, a tiszta otthon biztosan mindenkinek fontos. Számos speciális tisztítószer létezik már a piacon, azt azonban kevesen tudják, hogy ezek a tisztítószerek sok káros összetevőt és mérgező vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek károsítják a szervezetet. Ha egészséges otthonra vágyik, adunk most néhány tippet!

Az öblítő a ruhában, a belélegzett felmosószer vagy tisztítószer károsíthatja a vesét, májat és akár az idegrendszert is. Ha egészséges otthonra vágyik, cserélje le a megszokott tisztítószereket! Az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak az úgynevezett zöld tisztítószerek, amelyek nem csak a környezetet védik, hanem költséghatékonyabbak is.

Ha egészséges otthonra vágyik, vegye fel az újrahasznosított gumikesztyűt és kezdje el a „zöld” takarítást!

✓ Szódabikarbóna: Ez a klasszikus konyhai kiegészítő alkalmas a mosdók, kádak és zuhanyzók súrolására. Emellett nagyon jól magába szívja a hűtőben keletkező kellemetlen szagokat is. Tegyen egy tálba pár kanál szódabikarbónát és felejtse el a kellemetlen szagokat.

✓ Mosószóda A szódabikarbóna testvére, a mosószóda nagyon jó tisztítószer. Használja ruhák mosásához és így kevesebb mosószer is elegendő lesz.

✓ Ecet Vízzel elkeverve nagyon jól használható kádak és ablakok tisztításához. Mosáshoz adagolva pedig megtartja a ruhák színét.

✓ Mosható törlőkendő Ne dobja ki a papírtörlőt, hanem vásároljon mosható törlőkendőket. Így nem csak pénzt takarít meg, de védi a környezetét és a fákat is.

✓ Illóolajok Légfrissítő helyett inkább párologtassunk illóolajat. A boltban vásárolható spray-ben rengeteg kemikália megtalálható és ezt belélegezve, akár allergiát is kiválthat. A illóolajak némelyike pedig ezzel ellentétben még egészségjavító hatással is rendelkezik.

✓ Minden kerüljön a helyére! Ez egy nagyon fontos pontja a tiszta otthonnak. A felesleges szemetet ne tárolja és gyűjtögesse! Az összegyűlt szemetet minimum 2 naponta vigye ki a gyűjtőbe és, ha van rá lehetősége gyűjtse szelektíven őket.

Használjon alternatívákat és védje környezetét! Manapság már a boltokban is kapható Öko termék, ami szintén jól működik és használatával jelentősen csökkentheti a károkat szervezetében és a környezetében is.

Magosi Judit szerzőről

2 thoughts on “Egészséges otthonra vágyik?”

  1. Ezek mind nagyon jó ötletek én már évek óta így vezetem a háztartás tisztítását és a mosást, sőt a mosogatógépben is citromsav port használok,a szőnyeghez bóraxot vagy szódabikarbónát. sok olyan dolog van egy háztartásban amit ki lehet váltani olyan dolgokkal amit egyébként a szemétbe dobnánk. Én pl. a hagymahéjat sem dobom ki, nagyon jó szolgálatot tesz megfázás esetén ,a kávézacc nagyon jó tápanyag egyes növényekre kiszórva, vagy jó zsíroldó tűzhely tisztításhoz. Nem dobom ki a tojáshéjat sem , megszárítom és kávéőrlővel ledarálva a kertben elszórom, kiváló kálcium forrás a konyhakerti növényeknek.

  2. Nagyon jó tippek,ki fogom próbálni.
    Nagyon tetszik az illóolajos párologtatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .