Lenyűgöző gyógyerő a levelekben

A gyógyító olajfa levél

Az olajfa levelét az egész világban használják gyógyászati célokra, de már a bibliai időkben is ismerték, alkalmazták. Az olajfa levelek kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik. Ezek szinergikusan hatnak, és így hatékonyságukban erősítik egymást.

Az olajfalevél kedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 6-8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra. Gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják. Manapság már levelét is hasznosítják értékes hatóanyaga miatt. Az olajfa levelek 98 értékes összetevőt tartalmaznak. Egyik legfőbb összetevője az oleuropein. Az oleuropein antioxidáns hatású tápanyag, így megvédheti szervezetünket, sejtjeinket a káros oxidatív hatásoktól. Ezen kívül napjaink egyik kedvelt, igen erős, természetes vírus és baktérium ellenes anyaga.

A modern kutatások megerősítették azt az ősi bölcsességet is, miszerint az olajfa levele hatékony a szív- és érrendszeri betegségekre. Viszont a frissebb kutatások szerint fellelhetőek benne bioaktív vegyületek, melyek a cukorbetegek számára természetes és hatékony megoldás lehet.

Az olajfa levelek antioxidáns hatása, a magas klorofilltartalom hatásai (lassítja az öregedési folyamatot), valamint a benne található másodlagos növényi anyagok magyarázzák az olajfalevél-kivonat következő hatásait, amelyeket tudományosan igazoltak.

Néhány fontos hatása:

  • ● antibakteriális
  • ● antivirális (vírus ellenes)
  • ● gombaellenes
  • ● parazitaellenes
  • ● gyulladásgátló
  • ● immunerősítő
  • ● hasmenés ellen
  • ● légúti betegségek ellen
Kapható kapszulázva, valamint létezik belőle folyékony változat is, de az íze miatt nem ajánlható mindenkinek jó szívvel. Akit nem zavar a bizarr íze, az fogyaszthatja folyékony változatban is, de ha megnyitotta tartsa hűtőszekrényben.

Akinek van saját olíva fája, akár saját magának is előállíthatja a koncentrátumot. Szedjen egy nagy adag friss levelet. Soha nem szedje le a fának 10%-nál több levelét évente, mert ezzel megölheti a fát. Megmosva tegye egy nagy fazékba és öntse fel vízzel. Addig kell főzni, míg sűrű sziruppá nem áll össze. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák. Mielőtt belsőleg alkalmazza, érdemes orvossal egyeztetni a dolgot, különösen ha gyermeket vár.

Akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, de ha fagyasztva tárolja, akkor 3-4 évig.

Természet ereje

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .