Természetes antibiotikumok, akár a konyhából

Antibiotikumok a természet erejével

Az antibiotikumok a leggyakrabban felírt gyógyszerek manapság. Ha azonban úgy döntesz, hogy kisebb betegségeket nem gyógyszerrel kívánod kezelni, a természet számos megoldást kínál számukra, melyek akár minden konyhában megtalálhatóak. Léteznek természetes antibiotikumok, melyeket évezredek óta használtak elődeink.

  1. Fokhagyma

    A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. Gyógyhatását többnyire a gerezdekben lévő kéntartalmú vegyületek okozzák. A fokhagyma jellegzetes szagát az alliin nevű kéntartalmú vegyület okozza, ami levegővel érintkezve allicinná alakul. Ez az allicin a legfontosabb a különböző gyógyhatások szempontjából. Segít bakteriális és gombás fertőzések leküzdésében is, így az immunrendszert is erősíti.

  1. Joghurt, aludtej (nem hőkezelt)

    A joghurtban és aludttejben található baktériumok támogatják az immunrendszert, antibakteriális hatással rendelkeznek. Ezek a jó baktériumok kedvezőtlen környezetet teremtenek a különféle kórokozók, illetve a gombák számára.

  1. Fahéj és méz

    A méz és a fahéj természetes antibiotikumok, és minden háztartásban megtalálhatóak. A természetgyógyászatban már régóta használják a fahéjat és a mézet. Együtt fogyasztva még hatékonyabban erősíti az immunrendszert, és véd a vírusoktól, baktériumoktól.

  1. Oregánó olaj

    Az oregánó (magyarul szurokfű) olaj a természet egy kiváló antibiotikuma. Hatékonyan elpusztítja a kórokozó baktériumokat. Minden házipatikában ott a helye.

  1. Echinacea (Bíbor Kasvirág)

    Az Észak-Amerikában honos növényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult. Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer.Az echinacea, más néven bíbor kasvirág természetes fertőzésgátló, véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikróbák ellen.

  1. Friss zöldségek és gyümölcsök

    A friss gyümölcsök és zöldségek antibiotikus hatásait részben a C-vitamin tartalmuknak köszönhetik. A C-vitaminról tudjuk, hogy támogatja az immunrendszert, és segít védelmet nyújtani a betegséget okozó kórokozókkal szemben. C-vitamin források a keresztes virágú zöldségek (brokkoli, karfiol, káposzta) , leveles zöldségek (kelkáposzta, spenót) , bogyós gyümölcsök és a citrusfélék. Ha ezekből nem fogyasztasz napi rendszerességgel többször is, akkor pótold étrend-kiegészítő formában.

  1. Olajfa levél zárja a természetes antibiotikumok sorát

    Az olajlevél napjaink közkedvelt igen erős, természetes antibiotikuma és antioxidánsa. A káros baktériumok elpusztítását az immunrendszer erősítésével és az oxidatív stressz csökkentésével éri el.

Természet ereje

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .