A legjobb energiaital

Mi a legjobb energiaital?

EnergiaitalA rengeteg jobbnál-jobb és rosszabbnál-rosszabb energiaital között, amit a boltokban és a fitnesztermekben árulnak elfeledjük, hogy a legjobb erre a célra nem más, mint a régi jó öreg H2O, magyarul a víz.  A legjobb “energiaital” a tiszta víz. Annak érdekében, hogy ténylegesen érezze a hasznát, három dolgot érdemes betartani a fogyasztása során…

A három legfontosabb tudnivaló a vízivással kapcsolatban

  1. ● Előbb igyon, mint megszomjazik. Amennyiben pár órával a legutolsó étkezést követően ismét éhesnek érzi magát és csak úgy csipegetne valamit, előbb igyon egy pohár vizet. Érdekes az  emberi test jelzésrendszere. A legtöbben a szomjúságot összetévesztjük az éhséggel. Amíg meg nem tanulja valaki ezt megkülönböztetni, célszerű tudatosan kontrollálni a dolgot és inni, mielőtt megszomjaznánk.
  2. ● Kortyolgasson folyamatosan. Igyon egy pohár vizet rögtön, amikor megébred reggel, amivel pótolhatja az éjszakai alvás alatt elvesztett folyadékot. Ezt követően igyon naponta minél több  alkalommal egy-egy pohár vizet. Ez azt jelenti, hogy soha nem lesz igazán szomjas és nem lesz arra szükség, hogy egyszerre több pohárral kelljen meginnia. Ettől ugyanis túlsúlyosnak fogja  érezni magát, ami nem kellemes, ráadásul megterheli a szervezetedet.
  3. ● Legyen tiszta a víz. Amennyiben lehetséges, tiszta vizet igyon üdítők, gyümölcslevek vagy energiaitalok helyett. Amennyiben ragaszkodik valami “rendes” italhoz, nem probléma, de ne vigye  túlzásba. Amennyiben erőlteti a tiszta víz ivását, előbb-utóbb meg fogja szeretni. Tartsa szem előtt, hogy minden feldolgozott gyümölcslé és üdítő vagy cukrot vagy valami édes vegyszert  tartalmaz, ami nem jó a szervezetnek. Még az is jobb megoldás, hogy steviával, vagy egy kiskanál mézzel, és pár csepp citrommal “javítja fel“ a vizet, amennyiben valami ízre vágyik.

“Mint professzionális fitnesz edző azt mondhatom, hogy azok a klienseim, akik 3 liter vizet isznak egy nap a diétás üdítőitalok helyett sokkal gyorsabban szabadulnak meg a testzsír tömegüktől.” Kálmán István – IFAA referens Preventív gerincedző és Aero-Kick-Box® oktató

A legjobb energiaital a víz!  A tiszta víz! Igyon vizet és élvezze a megnövekedett energiát!

Otthoni víztisztító berendezések itt…

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .