Ezer éves örökségünk – A Tea

Zöld tea – miért fogyassza rendszeresen?

A tea nevű ital a Camellia sinensis cserje forró vízbe áztatott szárított leveleiből vagy rügyeiből készülő főzet. Teának nevezzük ezen kívül a tealeveleket nem tartalmazó, szárított gyógynövények, fűszerek vagy gyümölcsök főzetét is. Most a zöld teáról lesz szó, és arról, hogy rendszeres fogyasztása milyen krónikus betegségek kialakulását előzheti meg.

A keletiek csodaitala rák és szívbetegségek elleni vegyületeket, vitaminokat, ásványi sókat, fluoridot tartalmaz.

Többek között olyan vegyületeket tartalmaz, melyek csökkentik a rák bizonyos fajtáinak és az érrendszert érintő megbetegedések esélyét.

Hatóanyagai: polifenolok, vitaminok és ásványi sók, fluorid

Hatásai

Szellemi serkentő

Aki szellemi teljesítőképességét szeretné növelni, illetve fáradtságérzetét csökkenteni, nyugodtan ihatja tea formájában is. A benne található koffein csak fokozatosan szívódik fel a bélben, míg a kávénál ez lökésszerűen történik meg a gyomorban, erős szívdobogást és ingerlékenységet idézve elő.

Daganatgátló

Japánban és Kínában, de az USA-ban is egyre több kísérletet végeznek a zöld teának a rák megelőzésében játszott szerepével kapcsolatban. Kínában bebizonyosodott, hogy azok a férfiak és nők, akik hetente legalább egyszer isznak teát, kevesebb eséllyel betegednek meg végbél-, hasnyálmirigy- és vastagbéldaganatban, illetve a betegség esetleges kialakulása során lelassul a rákos sejtek burjánzása.

Érvédő

A verőerekben kialakuló érszűkület első fázisa az LDL-koleszterin szerkezetének átalakulása, melynek következményei a szív- és érrendszeri panaszok megjelenése. A zöld tea polifenoljainak antioxidáns hatása gátolja ezt a folyamatot, azaz keringési problémáink megelőzésében is jelentős szerepet tölthet be. Ahhoz azonban, hogy a polifenolok ki tudják fejteni jótékony hatásukat, napi minimum 240-320 mg elfogyasztása szükséges.

Fogvédő

Fluoridtartalmának köszönhetően a fogszuvasodás megelőzésében is fontos szerepet játszhat – természetesen cukor nélkül fogyasztva

Serkenti a zsírbontást

Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is igazolták – napi háromszor egy csésze zöld tea a főétkezések után havonta minimum egy-két kilogramm súlycsökkenéssel jár.

Ha nem szereti íz ízét, szerezze be étrend-kiegészítőként. Lehet kapni önmagában is,és olyan komplex készítményben is, melyben más zsírégetőanyagokkal van kombinálva. Sőt létezik olyan multivitamin is amiben benne van.

Amennyiben segítségre lenne szüksége a rendeléssel kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-80-880-800-as ingyenes számon hétköznap 8:00-tól 17:00-ig.

Magosi Judit szerzőről

3 thoughts on “Ezer éves örökségünk – A Tea”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .