Astragalus (kínai csüdfű)

Az ázsiai orvosok évszázadok óta alkalmazzák az Astragalust a betegségek széles skálája esetén. A cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek valamint magas vérnyomás esetén is tradicionális gyógynövényként alkalmazzák. A nyugati gyógyítás viszont csak a közelmúltban fedezte fel az astragalus előnyös hatásait.

Betegség megelőzés

Egy vezető kínai orvosi szaklapban a közelmúltban jelent meg egy tanulmány, ami ajánlja az Astragalus alkalmazását immunerősítő tulajdonságai miatt. A testünk természetes ellenálló képességét tudja megnövelni és ezáltal ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben.

Rák ellen?

Az astragalus emellett képes megakadályozni a rákos sejtek átterjedését az egészséges szövetekre. Rák miatt kezelt embereknél, akiknél a normál immunvédekezés felborult a növény kivonatával elérték az egészségeshez közeli immunválasz helyreállását a Texasi Egyetem kutatói. Ugyanis miközben a kemoterápia és a sugárkezelés a rákos sejteket elpusztítja, a testet védtelenné teszi a fertőzésekkel szemben. Néhány orvos rutinszerűen javasolja kemoterápiára vagy sugárkezelésre utalt pácienseinek az astragalus szedését. Konkrétan az astragalus megnöveli a védekezésben fontos szerepet játszó fehér vérsejtek termelődését, amik a tumor és a vírusok ellen is hatékonyak.

Több vizsgálatra van szükség annak érdekében, hogy ennek az ősi gyógynövénynek minden hatását megismerjük. Addig is a modern fitoterapeuták astragalust ajánlanak a megfázásos, náthás és influenzával fenyegető hónapokban.

Immunerősítő hatása mellett az energiaszint növelő hatása miatt népszerű még napjainkban.

Célszerű fogyasztani naponta többször szeptembertől áprilisig.

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .