Vajon átvernek minket a C-vitamin reklámok?

Azaz elég az a néhány 100 mg napi C-vitamin bevitel?

Vagy ennél azért sokkal többre van szükségünk?

C-vitamint szedni ma már alap. Megnyugtatjuk magunkat a reklámok alapján, hogy pár száz milligramm C-vitamin bekapkodásától elkerülnek minket a betegségek. Azonban tényleg elegendő az “ajánlott napi mennyiség” a betegségek elleni harchoz?

C-vitaminnal a betegségek ellen

1937 volt a C-vitamin éve. Ekkor kapott Szent-Györgyi Albert orvosi Nobel díjat a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért. Kár, hogy ezeket a kutatásokat senki sem hasznosítja. A kémiai Nobel díjas orvos, Pauling 25 évvel később Szent-Györgyi írásait felhasználva mentális problémákkal küzdő betegeit napi pár gramm C-vitaminnal gyógyította. Sikerrel. Ekkor jött rá, hogy napi 10 gramm (10.000 mg) C-vitamin a náthát is egészen jól gyógyítja.

Aztán 40 évvel később több millió ember betegszik és hal meg C-vitamin hiányában. Ekkor azonban jön Dr. Wynder, és napi 1000 mg C-vitaminnal eléri, hogy 31%-kal csökken a nátha gyógyulási ideje ezer diákján megfigyelve és megmérve. És mi történik? A szakma lelkesen ujjong? Dehogy. Mit nekünk 31% egy három napos betegség esetén?

Nem mindegy, hogy két napig folyik az orrunk vagy három napig?

Ismeri valaki Dr. Rath-ot? Ez a fickó igen nagy adag (szájon át nem beszedhető) mennyiségű C-vitaminnal előrehaladott daganatos betegeket gyógyít a mai napig.

Hölgyeim és Uraim!

Eltelt több mint  70 év azóta, hogy Szent-György doktor rájött, hogy kevesebbet betegszik meg és tovább él aki többet fogyaszt C-vitaminból. Ez alatt a 70-80 év alatt ezt számtalan más orvos is igazolta. Mi lenne, ha mi is átvinnénk a gyakorlatba, és nem a reklámok alapján fogyasztanánk azt a minimális mennyiséget?

Szerezze be napi C-vitamin adagját most!

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .