Magas a vérnyomásod?

Mit lehet tenni magas vérnyomás esetén?

A magas vérnyomás (140/90 feletti) a legkomolyabb rizikófaktora a a szív- és érrendszeri betegségeknek valamint a vese-betegségeknek. Vannak, akiknek nem csupán egészségügyi rizikó, hanem a munkahely elvesztésével fenyegető probléma. Melyik vitamin segít csökkenteni?

Mára már számos tanulmány igazolta, hogy a magas vérnyomás és a szervezet c-vitamin ellátottsága fordított arányt mutat. A magasabb C-vitamin bevitel 4 ponttal csökkentette a diasztolés vérnyomás értékét (azt az értéket ami a szív elernyedésekor mérhető).

Ez nem tűnik jelentős különbségnek, pedig nagyon is az. Mindössze két pontnyi csökkenés a diasztolés értékben nyolc százalékkal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A Lancet című orvosi folyóirat szerint napi 500mg c-vitamin átlagosan 9 százalékkal csökkenti a magas vérnyomás betegség esélyét. Ez némileg igazolja azt a megfigyelést, hogy a bőséges c-vitamin ellátottságú emberek miért élnek tovább és miért ritkább a körükben  szív- és érrendszeri megbetegedés.

Mit tehetsz ellene?

Amennyiben problémád van a vérnyomásoddal, a mozgás, a dohányzás elhagyása és a testsúly csökkentő program mellett célszerű lenne nagy dózisú c-vitamin adagokkal kiegészítened az étrened.

A magas vérnyomás nem egyik napról a másikra alakul ki. Nem látszik, nem okoz tünetet, nem fáj. Emiatt kezeletlenül marad. Előzd meg, és él egészségesen!

Léteznek olyan étrendek is, melyek segítenek a megelőzésben. Hogyan táplálkozz vérnyomás csökkentő módon? Olvasd el itt…

Vitaminkirály szerzőről

One thought on “Magas a vérnyomásod?”

  1. Dr. Rath Egészségszövetség kutatócsoportja megállapította: “A magas vérnyomás-betegség legfőbb oka a vitaminok és más sejttápanyagok krónikus hiánya az artériák falát alkotó milliárdnyi sejtben. Ez a hiány az artériafal megfeszüléséhez és megvastagodásához, ez pedig megemeli a vérnyomást. Az artériafal feszességének csökkenése növeli az ér belső átmérőjét és így csökkenti a vérnyomást. Egy egészséges személyben az artériafal sejtjei optimális mértékben termelnek lazító faktorokat. Ez tartja fenn az artériafal normális feszességét. Egy magas vérnyomásos páciens ezeknek a “lazító” faktoroknak a hiányában szenved.” Ezért is fontos a vitaminok és más sejttápanyagok pótlása. Ezen felül magas vérnyomás esetében Arginin aminosav szedése , mivel lazítja az artériafal feszességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .