8 tipp a leégés természetes orvoslására

Természetes megoldások a leégés orvoslására

Gyönyörű időnk van, és rengeteg lehetőségünk akad a napozásra, így értékes D-vitaminhoz juthat a szervezetünk. Ám főként az első alkalmakkor, és érzékeny bőrűek esetén, nem szabad túlzásba esni, mert leégés lehet a vége. Ha már leégtél, hogyan gyógyíthatod meg igazából a bőröd természetesen?

Íme, kilenc tipp a leégés természetes orvoslására:

1, Aloe Vera gél

Az aloe vera gél a legjobb megoldás a leégésre. Próbálj vásárolni egy tubus vagy üveg gélt, lehetőleg olyat, ami minél kevesebb tartósítószert tartalmaz. Még jobb, ha egy frissen vágott aloe vera leveléből származó ragacsos kencét választod. Vásárolhatsz benti és kinti növényt is. Vágd le a levél egy részét, húzd le a levél külső héját és törölgesd át a leégett bőrfelületet a ragacsos péppel. Ne töröld le! Azonnal frissítő érzést fogsz érezni és a gyógyulás is gyorsabban történik, hólyagosodás és hámlás nélkül. Egy darabig tárolhatod a hűtőben a levelet. De használhatod a kereskedelemben értékesített stabilizált géleket is.

2, Szódabikarbóna

Szódabikarbóna jól jöhet egy csomó dologhoz, tisztításhoz vagyok szagok elfedésére. Szükséged lesz néhány dobozra és nem csak a hűtőben a szagok elnyelésére. Szájon át is lehet szedni számos egészségügyi problémára, például: emésztési zavar, rák. Ha leégésre használod, akkor egy nagy méretű tálba keverj össze 4 evőkanál szódabikarbónát hideg vízzel. Majd egy tiszta rongyot itass át és kend át vele a leégett területeket.

3, Víz a leégés enyhítésére

Hidrátban gazdag víz vagy tisztított víz. Az túlzott napozás gyakran okoz kiszáradást. Tehát jó ötlet lehet ha több vizet iszik. A hűvös, nem klóros víz segíthet.

4, Sovány tej

Sovány tej a leégésre? Állítólag 1 csésze sovány tej 4 csésze hideg vízzel borogatásként tökéletes lehet. Fél óráig hagyd rajta és ezt négy óránként ismételd meg, egészen addig, amíg a fájdalom és a bőrirritáció alábbhagy.

5, Leégés ellen E-vitamin

Az E-vitamin gél vagy folyadék formájában alkalmas leégés kezelésére, a felhólyagosodás és a hámlás ellen is. Egyszerű E-vitamin gél kapszulákat is kilyukaszthatsz és közvetlenül a leégett bőrfelületre teheted vagy vásárolhatsz E-vitamin gélt vagy olajat. Győződj meg arról, hogy az E-vitamin, amit használsz nem szintetikus, hanem természetes.

6, Zabpehely + sovány tej

A zabpelyhes, sovány tejes módszer szokatlan kezelési módszer a leégés enyhítésére, de sokan esküsznek rá. Háromféle módszer létezik: Langyos fürdővízbe tegyél egy tiszta zoknit, amibe előtte már beletöltöttél egy csésze zabpelyhet és addig áztasd, amíg a víz tejszerű nem lesz, majd ülj be a kádba és áztasd magad. Az egy csésze zabpelyhet le tudod darálni egy turmixgéppel, robotgéppel vagy kávédarálóval. Oldd fel egy kád vízben, azután áztasd magad 30 percen keresztül. Ezután öblítsd le magad hűvös vízzel.

7, Zöld tea

A zöld teát már nagyon régóta használják fájdalmak enyhítésére és segíti a leégett bőr gyógyulását. Ülj hűvös fürdővízbe és hat vagy annál több zöld teafiltert tegyél a vízbe, vagy csak egyszerűen tegyél hűvös, nedves zöld teafiltert az érintett bőrfelületre.

8, Almaecet

Az almaecetet, pasztörizálatlanul és szűrés nélkül lehet használni fájdalom enyhítésére, felgyorsítja a leégés gyógyulását, akár a hámlás vagy hólyagosodás fázisában is. Lehet, hogy elsőre csípni fog, de biztosan hatásos.

9, A leégés megelőzése lenne a legfontosabb!

Ha eleve nem égeted meg a bőröd, nem kell majd kezelni… ?

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .