Az L-karnitin segít a fogyásban

 

Az l-karnitin segít a fokozottabb zsírégetéstben, de elsősorban testmozgással együtt alkalmazva.

Amellett, hogy az L-karnitin segít könnyebben megszabadulni a túlsúlytól, számos kedvező tulajdonsága van.

Hogy működik?

Hatásmechanizmusának lényege, hogy a kardioedzés során a sejtekből felszabaduló zsírokat az energiafelhasználás helyére szállítja, az l-karnitin maga a szállítóeszköz. Minél több l-karnitint viszünk be, annál több felszabadult zsírt tud a szervezet energiaként felhasználni. A zsírt a sejtekből a sportolás által fel kell szabadítani és biztosítani kell a megfelelő mennyiségű l-karnitint, hogy azok valóban el is égjenek. Az l-karnitint az edzés megkezdése előtt kb. fél órával kell fogyasztani.

Egyes kutatások eredményei világosan kimutatják az l-karnitin pozitív hatását, ha azt erős testi megterhelés előtt veszik be. A l-karnitin javítja a kitartást, a testi teljesítőképességet, megsokszorozza az izomban értékesülő energiát, gyorsítja a zsírok elégését, javítja a mérgező anyagcsere-termékek kiválasztását és lerövidíti a regenerációt.

Még több energia!

Ha eddig nem volt energiája végigcsinálni egy kb. egy órás edzést, akkor mindenképpen ki kell próbálnia az l-karnitin hatását. Segítségével a test terhelhetősége megnő, ezáltal könnyebben fog menni az edzés is. Teljesen mindegy, hogy aerobikról, kocogásról, úszásról, vagy milyen sportról beszélünk, a lényeg az, hogy tovább és jobban fogja bírni, ha előtte l-karnitint fogyaszt. És ugye aktívabb sportolás esetén a zsírt is nagyobb hatékonysággal égeti a szervezet. Az L-karnitin segít ebben. Elsőre nehéz elhinni, hogy az edzés időtartama akár kétszeresére is növekedhet csupán azáltal, hogy l-karnitint eszik az ember, mivel kevésbé fárad el. Én sem hittem, míg ki nem próbáltam. Egészen szuper érzés megtapasztalni, hogy mennyivel könnyebben megy, és ez elégedett érzéssel tölti el az embert.

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .