Nyírfacukor 500g - cukorbetegeknek, diétázóknak cukor helyett

Nyírfacukor (500g)

Ennek a terméknek a megvásárlása 975 hűségpontot ér!
5 az 5-ből 1 vásárlói értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

1950 Ft (3,9 Ft/g)

A cukorral megegyező édesítő hatású korszerű természetes cukorpótló finom, mellék és utóíz nélküli édesítési alternatíva a hétköznapokra sütemények, hideg és meleg ételek, italok elkészítéséhez egyaránt. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.  Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak különösen ajánlott!

Termékleírás

Természetes cukorhelyettesítő

Nyírfacukor 500g -os kiszerelésben. Ez a cukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral,  ám mégis egészségesebb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.

Ez a cukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, ám mégis egészségesebb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.

A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

A Nyírfacukor felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották.

Diéta alatt is használható

Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest.

A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot.

Édesítő ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére.

Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 240 kcal/100KJ
Fehérje 0 g
Zsír 0 g
Élelmi rost 0 g
Szénhidrát 100 g
ebből poliolok (xilit) 99,6 g
ebből cukrok 0,04 g

Tipp

  • Adjunk hozzá egy kis mézet pici vízzel, és voilá, a nyírfacukor máris karamellizálható lesz.
  • Készítsünk vele saláta dresszinget, pl. olívaolaj + mustár + Nyírfacukor vagy balzsamecet + Nyírfacukor + frissen facsart narancs leve.
  • Kelt tésztás süteményhez is bátran használjuk, csak az élesztő felfuttatásához kell hagyományos cukrot használnunk.
  • Nemcsak a nyári limonádét, de a hűvösebb időkben a forró italokat is ízesíthetjük vele pl.:.1. ek Nyírfacukrot 1 ek. mézzel és egy pici vízzel karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 2,5 dl tejet, és folyamatos kavargatás mellett forraljuk addig, amíg a karamella teljesen feloldódik a tejben.
  • Keverjük holland kakaóporhoz, és kész is a házi kakaó.

Tanúsítványok

10

forrás: nyírfacukor.hu

További információk

Kiszerelés:

500 g

1 értékelés a termékre: Nyírfacukor (500g)

  1. 5 / 5

    :

    A nyírfacukor az egészségre gyakorolt jótékony hatását már több klinikai vizsgálat igazolta, így teljesen meggyőződhetünk arról, hogy fogyasztása nemcsak, hogy maximálisan biztonságos, hanem pozitívan hat az egészségünkre is.

Mondd el a véleményed

Érdeklődés a termékről