Kurkuma
Vitaking_kapszula_kurkumaVitaking_kurkuma_cimke

Kurkuma – Vitaking

Ennek a terméknek a megvásárlása 995 hűségpontot ér!

1990 Ft

A kurkuma (Curcuma longa) kiváló fűszer- és gyógynövény. A népi gyógyászatban többféle panasz kezelésére alkalmazzák sikerrel. A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, egy narancssárga színű olaj. Fűszernövényként (az “élet fűszere”-ként tartják számon), festékanyagként is használják a kurkumát, de gyógynövényként is elég sokoldalúan alkalmazható.

Termékleírás

A kurkuma (Curcuma longa) fűszer- és gyógynövény. Angol neve: turmeric, míg a magyar népies neve: kurkuma gyökér, indiai sáfrány. Indonéziában, Kínában és Indiában termesztik, ahol a növény aromás, gyökérszerű szárát porrá zúzzák össze. A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, egy narancssárga színű olaj. Fűszernövényként (az “élet fűszere”-ként tartják számon), festékanyagként is használják a kurkumát, de nem csak a gasztronómia terén arat sikereket, hanem gyógynövényként is elég sokoldalúan alkalmazható.

Indiában már évezredek óta ismerik és használják, innen indult világhódító útjára. Sokáig a jómód jelképének tartották. Indiából kereskedők hozták be Európába és az ókori Görögországba. Sárga gyömbérnek először a görögök nevezték el, és csak a 18. század második felében kapta meg mai nevét.

  • Hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, az emésztéshez az intesztinális komfortérzéshez

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

2 kapszula

OÉTI bejegyzési szám:

12677/2013

Tudnivalók:

Epeköves és epekő képződésre hajlamos személyeknek nem ajánlott a kurkuma fogyasztása!

Kiszerelés:

60 kapszula

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “Kurkuma – Vitaking”

Érdeklődés a termékről