W. Dufty: Cukorblues

W. Dufty: Cukorblues

Ennek a terméknek a megvásárlása 1,225 hűségpontot ér!

2450 Ft 

A Cukor Blues című könyv rendkívül érdekfeszítő és szórakoztató olvasmány, amely Amerikában valódi bestsellerként több, mint egy millió példányban kelt el.

Kategória: Címkék: , ,

Termékleírás

Cukorblues

A testi és lelki nyomor, amelyet a finomított sucrose – közismert nevén cukor – fogyasztása okoz. Mit jelent a cukorblues?

Cukor

Finomított Sucrosum, C12H22O11, összetett kémiai folyamat eredményeként a cukorrépa vagy cukornád édes nedvéből nyerik, eltávolítva valamennyi rostot és fehérjét, amely a természetes növény 90 százalékát alkotja.

Blues

A depresszió vagy melankólia állapota, amelyet félelem, nyugtalanság és rossz közérzet jellemez (ez az, amivel – mint a személyes katasztrófa története – gyakran találkoztunk lírai művekben).

Miről szól a könyv?

Egy könyv a cukortól, hatásairól, kultúrtörténetéről és lehetőségeinkről egy cukorfüggő társadalomban. Az író bemutatja, hogy lett a cukor a mindennapjaink része. Beszél arról az anyagról, amely függőséget okoz, és amelynek fogyasztása rendkívül káros az egészségre és amely hozzájárul számtalan testi és lelki nyavalyánkhoz.

“Ma tényleg te akarják győzni az észak-vietnamiakat, dobjanak le rájuk egy katonai kantint. A cukor, a csokoládé és a Coca-Cola hamarabb elpusztítja őket, mint akármelyik bomba” idéz 1965-ből egy japán filozófusi William Dufty, a szerző.

Történetek a cukorról, a sörről, a szexről, ételhamisítókról, boszorkányokról és üldözőikről, orvosokról és papokról, egyszóval mindenről, ami az életben fontos. A táplálkozásról szóló könyvek klasszikusának számító Cukor blues először 1976-ban jelent meg az Egyesüli Államokban, ahol néhány év alatt több millió példányban kelt el. A könyvel igen nagyra értékelte John Lennon, aki jó barátságban volt a szerzővel, és Glória Swan son, az amerikai némafilmek koronázatlan királynője.

“Amikor ma azt látom, hogy valaki megfog egy kockacukrot, megrándulok, ahogy Glória Swanson is megrándult azon a bizonyos sajtótájékoztatón. Szeretnék az illetővel egy csendes sarokba húzódni, és elmondani, milyen könnyű legyőzni a cukor bluest. Tekintsék most úgy, hogy egy csendes sarokba húzódtunk. Mit veszíthetnek?”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “W. Dufty: Cukorblues”

Érdeklődés a termékről