Brokkoli
Vitaking_kapszula_brokkoliVitaking_Brokkoli_cimke

Brokkoli kivonat – Vitaking

Ennek a terméknek a megvásárlása 1,145 hűségpontot ér!
4.67 az 5-ből 3 vásárlói értékelés alapján
(3 vásárlói értékelés)

2290 Ft (38,2 Ft/db)

A brokkoli csírában található szulforafánnak jelentős szerepe van sejtjeink öregedési folyamatainak lassításában, kiváló antioxidáns tápanyag.

Termékleírás

A brokkoli legértékesebb hatóanyaga

A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősíti a csontozatot. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete a szulforafán.

A szulforafán (Sulforaphane glukozinolátok) javítja az antioxidáns aktivitást és segít a szabadgyökök megszüntetésében.

A közelmúltban ez a hatóanyag hatóanyag több vizsgálat középpontjába került.

Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.

A brokkoliban nincs is szulforafán?

A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni.

 1. 1. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így.
 2. 2. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is.

Van egy harmadik lehetőség is azoknak, akiknek valamilyen okból kifolyólag kifejezetten erre a hatóanyagra van szükségük, de az emésztőrendszerünk nincs túl jó állapotban. Ma már kapható hidrolizált formában szulforafán kapszulában, aminek hatása nem függ a bélrendszer állapotától.

Hogyan és mennyit?

Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a brokkoli kivonat kapszulákat, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben  valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért.

Tehát egészséges, de  sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike.  Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldség formájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz.

De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a brokkoli kivonat kapszula.

Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva.

Termékünk kapszulánként 500mg koncentrált brokkoli csíra kivonat, ami 400mcg szulforafán (SFN) tartalomra van sztandardizálva. Minden kapszula 30mg BroccoPhanne® márkájú szulforafán-glükozinolátot (SGS) tartalmaz (koncentrált brokkolicsíra kivonat).

isz3000_2

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

OÉTI bejegyzési szám:

9596/2011

Kiszerelés:

60 kapszula

3 értékelés a termékre: Brokkoli kivonat – Vitaking

 1. 4 / 5

  :

  Sokat olvastam a Brokkoli kivonat jótékony hatásairól,ezért rendeltem meg!Még csak most kezdtük el szedni,de nagy reményeket fűzünk hozzá!Tapasztalatokról csak később tudok beszámolni,de szakemberek értékelése alapján csak ajánlani tudom a fogyasztását!

 2. 5 / 5

  :

  Nagyon sok hasznos és jótékony hatása miatt,megrendeltem. Nagyon kíváncsi vagyok a hatására.

 3. 5 / 5

  :

  Már 13 napja szedem,nagyon bízok a jótékony hatásaiban.

Mondd el a véleményed

Érdeklődés a termékről