B1-vitamin
Swanson_kapszula_Vitamin_B1sw_b1_vitamin

B1-vitamin – Swanson

Ennek a terméknek a megvásárlása 3,495 hűségpontot ér!

6990 Ft (27,96 Ft/db)

A Swanson B1-vitamint tanulás és fokozott szellemi terhelés esetén javasoljuk. A tiamin (másnéven B1-vitamin) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

Termékleírás

Tiamin – B1 vitamin

A B1-vitamin (tiamin) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt. Azoknak, akik dohányoznak, alkoholt vagy túlzottan sok cukrot fogyasztanak, fogamzásgátló tablettát szednek, fokozott szükségük van erre a vitaminra.

Folyamatos szedése esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.

A B1-vitamin

  • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • A B1-vitamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.

Hiányának leggyakoribb oka a krónikus alkoholizmus, mivel a nagy mennyiségű alkohol lebontása megnöveli a B1-vitamin igényt, valamint a hiányos táplálkozás miatt csökken a bevitt mennyiség, sőt az alkohol még gátolja is a B1 vitamin felvételét.

Nőhet az igény az anyagcsere fokozódásakor, gyomor-bélrendszeri zavarok esetén, valamint terhességben. Az idegrendszer és a szív különösen érzékeny a B1-vitaminhiányra, ugyanis ezekben a sejtekben nagyon gyors az anyagcsere.

Fokozott szellemi terhelés, illetve tanulás esetén szintén nagy szüksége van rá a szervezetnek. Megkönnyíti a szellemi folyamatokat, ilyenkor figyelni kell a megfelelő tiamin-pótlásra. Akár napi 2-300 mg is nyugodtan fogyasztható, de fontos mellé a c-vitamint is pótolni! Érdemes naponta elosztva pótolni, mivel vízoldékony vitamin.

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

OÉTI bejegyzési szám:

4032/2008

Kiszerelés:

250 kapszula

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “B1-vitamin – Swanson”

Érdeklődés a termékről