Egészség hírek

Nem szerette a paprikát, mégis ez hozta a hírnevet?

Szent-Györgyi Albert leghíresebb biokémikusunk a hagyomány szerint nem szerette a paprikát, a világhírnevet mégis neki köszönhette. Hogyan sikerült mégis a paprikából felfedeznie a szervezet számára alapvető vitamint? Találtunk egy remek videót, ami bemutatja a valódi történetet és magát Szent-Györgyit is láthatjuk  pár percig szerepelni.  Igazi élmény hallgatni a szavait. Continue reading

Vajon átvernek minket a C-vitamin reklámok?

A C-vitamin és a reklámok
Azaz elég az a néhány 100 mg napi C-vitamin bevitel? Vagy ennél azért sokkal többre van szükségünk? C-vitamint szedni ma már alap. Megnyugtatjuk magunkat a reklámok alapján, hogy pár száz milligramm C-vitamin bekapkodásától elkerülnek minket a betegségek. Azonban tényleg elegendő az “ajánlott napi mennyiség” a betegségek elleni harchoz? C-vitaminnal a betegségek ellen 1937 volt a C-vitamin éve. Ekkor kapott Szent-Györgyi Albert orvosi Nobel díjat a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért. Kár, hogy ezeket a kutatásokat senki sem .

A flavonoid vagy bioflavonoid élettani hatása

flavonoid
A flavonoid vegyületek – vagy ahogy néha nevezik a bioflavonoidok – állnak a zöldségek és a gyümölcsök karakterisztikus íze és illata mögött. Miattuk különbözik a spenót íze és illata a narancsétól, miattuk piros a paprika és kék az áfonya. De a flavonoidok sokkal többet is jelentenek mint a gyümölcsök színe és zamata… Az erőteljes gyógyító hatásuk hozzájárul az emberek egészségéhez, amennyiben bőségesen fogyaszt belőle. A növényekben fellelhető vegyületek tárházának jelentős része a flavonoidok. Az .