Egészség hírek

A szőlő 6 egészségügyi előnye

Szőlő - 7 ok, hogy miért egye rendszeresen!
A szőlő az egyik legfinomabb, és táplálkozási szempontból az egyik legértékesebb gyümölcsünk.  Az ősz közeledtével egyre többször találkozhatunk vele a boltok polcain, és egyre elérhetőbb áron juthatunk hozzá. Amellett hogy finom,most jön a szezonja, és mindenkit buzdítunk a fogyasztására, nézzük, milyen előnyös egészségügyi hatásai vannak.

Az életmentő kálium

Káliumhiány? Veszélyesebb, mint gondolnánk!
A nyugati étrend rejtett hiányai alattomban ássák alá az egészséget, úgy, hogy a végeredményben kialakuló betegségeket “korral járónak” és sorszerűnek tekintik. Ilyen a magas vérnyomás, a szívbetegség, a sztrók és még sok “apróság”, amit az évtizedeken át fennálló káliumhiány eredményez. Az Európában kb. 5000 éve elterjedt földművelés alaposan megváltoztatta táplálékunk összetételét. Mennyi káliumot ettek a természeti népek? A természeti népek  még napi 6-10 gramm káliumot fogyasztottak, míg a mai átlag amerikai felnőttek kevesebb, mint .

Nem gyógyítható, de jól kezelhető?

Nem gyógyítható?
Aki évek, vagy gyakran évtizedek óta él együtt egy betegséggel hajlamos elhinni, hogy nem gyógyítható. Ezt erősíti meg bennünk minden nap a gyógyszeriparral együttműködő orvostársadalom, akik még egy hangzatos kifejezést is kitaláltak a probléma magyarázatára: “nem gyógyítható, de jól kezelhető“. Mit jelent ez józan paraszti megfogalmazásban?